Söke Kent Arşivine Kitap Bağışı

09.11.2011 17:10

 

        Söke Şairler ve Yazarlar Derneği, Söke Belediyesi Söke Kent Arşivini ve Müzesini ziyaret ederek kitap bağışında bulundular.
        Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü yaptığı açıklamada: “Söke Belediyesi tarafından başlatılan Söke Kent Arşivi çalışmalarına tüm Sökelilerin katkıda bulunması gerektiğini dile getirerek "Bu gün yaşadığımız, sokaklarında yürüdüğümüz, bir gün önce var olan tarihi bir binanın, bir gün sonra yıkılarak yeni bir kimlikle karşımıza çıktığını görmekteyiz. Onun için bir önceki yaşamın kayıt altına alınmasını çok önemsiyoruz. Söke Belediye Başkanımız Sayın Necdet Özekmekçi'ye kentimiz için çok önemli bu çalışmayı başlattığı için teşekkür ediyoruz. Biz de Söke Şairler ve Yazarlar Derneği olarak, basılı kitabı bulunan yazarlarımızın birer kitabını kent arşivine bağışlamasını uygun gördük. Bundan sonra da her ortamda Söke Kent Arşivini insanlara anlatarak katkıda bulunmalarını isteyeceğiz" dedi.
        Söke Fatma Suat Orhon Müze Evi’nde çalışmalarına başlayan Söke Kent Arşivi ve Müzesini ziyaret eden Söke Şairler ve Yazarlar Derneği yönetici ve üyeleri, Başkan Tülay Sarayköylü, Yaşar Çağbayır, Metin Akdeniz, Abdülkadir Güler, Aşır Tunca ve Oyhan Hasan Bıldırki yaptıkları ortak açıklamada; “Kent Arşivinin geleceğe çok büyük katkısı olacağını, bu çok önemli çalışmaya her zaman destek vereceklerini” söylediler.